I Tak Makan Buah Lembik!

Apples berposing dalam mangkuk dari London small town called Tetbury katanya, pemberian Cik Scabbers.
Pergi ke office Cik Scabbers harini atas tujuan meeting dengan colleaguenya. Tapi tak sampai 20 minit dah settle. So lepas lunch ngan dia tadi, kebetulan plak kat area situ ada flea market. Meriah sungguh!!! Aku semestinya memang pantang nampak orang jual buah-buahan especially buah apple tu yang merah menyala, nampak masak ranum. So beli RM10.00 (dapat 10 biji). Balik rumah, basuh bersih-bersih terus ngap!!!! Ya Allah… nikmatnya… Manis, rangup dan wangi!!! Skali ngadap 3 biji terus.. Memang pelahap betul kan? Dah sedap saper tak suke.. Lain la kalau apple tu lembik, soggy atau basau (istilah family aku yang merujuk kepada kondisi apple yang selayaknya diberikan kepada babun di dalam zoo), memang tak lalu la nak makan. Pasar malam kat area rumah aku ni pun kalau aku pergi semata-mata nak cari buah-buahan dan tongkeng ayam madu! So Pizli, bukan ko sorang saje yang suka tongkeng okaaayyyyyy.. 😛

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

0 comments On I Tak Makan Buah Lembik!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer