It’s In My Blood!

Music… Can’t live without it! Sehari at least mesti dengar sekali. Kalau tak hidup rasa tidak meriah. Aku dibesarkan dalam famili yang juga meminati music. Seperti biasa lah, famili Arab tak sah kalau tak suka samrah atau zafin. Kalau lagu Melayu pulak, Walid aku suka lagu-lagu Melayu asli terutamanya lagu-lagu Kak Pah. Dan aku pulak, suka dengar semua jenis bahasa dan genre – tak kira lah Arab, French, Kpop, Hindi, Melayu, Jepun, pop, oldies, asli, joget, classic dan termasuklah dangdut juga. Apa yang sedap di telinga aku, itulah yang aku dengar. Tapi kalau lagu-lagu Melayu tu, aku lebih kepada lagu-lagu lama dan asli. Lagu pop sekarang ni aku kurang arif. Artis-artis baru pun aku tatau. Kira tak ambil port sangat. Sebab aku rasa lagu-lagu Melayu lama tu lebih indah dan tinggi nilainya. Just pendapat aku je la kan…
Anyway, berikut adalah senarai DVD/CD music yang ada dalam koleksi aku. Antaranya:
2AM Sainty O’Clock
2PM Hands Up
Alizee En Concert
All About Girls’ Generation – Paradise in Phuket
Arabian Moods
Babyface MTV Unplugged NYC 1997
Barbra Streisand at the Village Vanguard
Barbra Streisand A Happening In Central Park
Best of Mariah Carey
Beyonce – I Am… Yours
Beyonce I Am… World Tour
Billy Joel – Live at Shea Stadium
Celine Dion – A New Day
Celine Dion – All The Way
Cesaria Evora – Live in Paris
Chaka Khan – Live in Concert
Dalida – Eternelle
Diana Ross – Live in Concert
Discover Bellydance
Dolly Parton – Nashville Live
Dolly Parton – Live and Well Concert
Fairouz – Live in Las Vegas
Fayrouz – Lulu (Musical)
Fayrouz – The Will (Musical)
Homage To Mahmoud Reda – A Life for Dancing
Janet Jackson – Design of a Decade (1986 – 1999)
Mariah Carey #1s
Mariah Carey – Fantasy at Madison Square Garden
Mayada El Hennawi – Endi Kalam
Memori Hits 108 lagu-Lagu Kenangan Tan Sri P. Ramlee The Legend
Mika – Live in Cartoon Motion
Music of Syria – Folk & Dance
Om Kalsoum – Ana Fi Entizarak
Om Kalsoum – Anta Oumri
Om Kalsoum – Gamalek Rabena Yeseido
Om Kalsoum – Laylat Hob
Om Kalsoum – Sourat Elshak
Om Kalsoum – Ya Messaharni
Oriental Classics – Various Artistes
Saloma – Lagenda Hit
Saloma – Memori Hit
Sape Story – The Borneo Traditional Music
Setrak Sarkissian – Zikrayat Ranine Vol. 16
Shakira Live – Off The Record
Sharifah Aini Bersama Orkestra Kuala Lumpur
Sharifah Aini in Down Memory Lane
Sharifah Aini – 42 Lagu Hit Kenangan Abadi
Sheikh Sa’dullah Khan & Rabi’ah Sayed – Sweetest Qasidahs
Soraya – Ya Rasulullah
Sound of Arabia
Super Junior – Super Show 2: The 2nd Asia Tour
Super Junior – Super Show 3: The 3rd Asia Tour
Tina Turner Live in Concert
The Santur – In a Persian Garden
The Young Lebanese – Traditionalists 2
The Young Lebanese – Traditionalists 3
Warda – All Time Favorites
Warda – An El Awan
Warda – Ana Leya Men Gherak
Warda – Andah Alaek
Warda – Aoukati Be Tehlaou
Warda – Batwanese Beek
Warda – Bawadda’ak
Warda – Be Omri Kollo Habeytak
Warda – Classics
Warda – Egypt
Warda – El Oyoun El Soud
Warda – Ergah Lehayatak
Warda – Fein Ayamak
Warda – Fi Youm Wi Leilah
Warda – Harramt Ahebbak
Warda – Hassaharak
Warda – Hikaiti Ma’a Al Zaman
Warda – Makhtarnash
Warda – Mata’awednash
Warda – Min Beyn O’louf & Ahla Ya Habib
Warda – Moash Hat’Ghair
Warda – Nar El Ghera
Warda – La’ Mosh Keda & Hob Elhabib
Warda – Law Sa’alouk
Warda – Sho’ori Nahyetak
Warda – Taba’an Ahbab
Warda – Yama layali
Warda – Live in MBC Dandana
Whitney Houston – The Greatest Hit
Whitney Houston Live
Whitney Houston Live in Washington
ZE:A – First Event A Live DVD
Dalam koleksi aku, Warda lah yang paling banyak. Aku beli CD/DVD dia kebanyakannya kat HMV Orchard Road, Singapore, kat Dubai dan selebihnya kat music store Midvalley – satu level ngan cinema. Apa ntah nama kedai dia. But lately aku pergi, tak banyak dah cd Middle East kat sana. Sedih!
So, sekarang korang tau la kan serba sedikit music yang aku suka. Tu diaaaaa.. statement feeling-feeling artis! Ko ingat ada orang nak kisah????? Hahahahaha… Biaq pi la. Ceq kan suka berkongsi info.. 😛

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

0 comments On It’s In My Blood!

  • Aku pun suka semua jenis music, tapi aku setakat dengarn kat Youtube jelah, takde sampai beli CD. Dulu aku rajin jugak beli CD artis Malaysia macam Too Phat and Indie² Band.

  • Aku terpaksa beli sbb yg aku minat especially artis Arab susah nk dpt kat sini. Ko pernah tak excited nk beli brg sampai tangan ko berpeluh2 menggigil bila pegang brg tu? Aku pernah! Dan brg yg aku pegang tu adalah cd warda masa aku jumpa kat singapore! Hahaha. Sbb tak bawak duit byk aku seberang tambak johor keesokan harinya beli semua cd dia yg ada kat situ dan terus balik jb right after that. 😀

  • Cuba dengar Alanis Morissette's 1st album – Jagged Little Pill. And Puddle of Mudd's 1st jugak. My all-time fav albums. Oh dan Alleycats collection 😀

  • Okay alanis nanti aku dwld. Aku dh dwld the best of alleycats 😀

  • Aku boleh imagine kisah kau dengan Warda tu, kan aku baru beli smartphone yang dah 2 tahun aku idamkan? Hahahaha..

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer