Kotak oh kotak!

Kotak… setiap kali nak pindah mesti kita mencari benda ni kan? Lama gak aku dok mengusaha mana nak cari kotak-kotak terpakai ni. Ada member aku suggest pergi cari kat kedai-kedai runcit ataupun hypermart. Tapi kat kedai runcit ni kebanyakannya kotak-kotak kecil. Kalau kat hypermart plak, susah nak dapat. Staff derang bukan nak bagi even kita nak beli sekalipun. Setakat nak bagi sekotak.. apa je nak isi.

Aku pernah tengok gak kotak-kotak kat The Box Company kat Endah Parade tu. Tapi mahal lah. Macam tak worth je nak beli. Luckily masa aku Google, terjumpa this one company, Officeo, yang membekalkan kotak-kotak baru dan terpakai. Mereka jual secara online.

Tapi boleh je beli used box kat warehousenya di Taman Taming, Balakong tu.

Pelbagai jenis kotak ada. Aku beli used box medium size – double wall (tebal sikit) yang berharga RM4.00 setiap satu. Elok lagi kotaknya, macam baru pun ada. So, bagi sesiapa yang berhajat nak beli kotak-kotak untuk keperluan pindah atau sebagainya, bolehlah melawat laman web mereka ataupun pergi terus ke warehousenya.

Tak payah dah buat muka 10 sen minta kotak kat kedai-kedai atau hypermart yang kadang-kadang ada di antara mereka tu yang kekwat teramat! Huh!

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

0 comments On Kotak oh kotak!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer