#wishlist ~ Tunisia

Last few weeks, aku ada berborak dengan one of officemates yang berasal dari Tunisia tentang negara kelahirannya ni. Tak sangka, cantik sebenarnya Tunisia. Walaupun awal 2015 yang lepas kita dikejutkan dengan tragedi berdarah di Sousse yang meragut nyawa pelancong asing di sana, tetapi ia tidak melemahkan semangat aku untuk berkunjung ke negara di utara Afrika ini.

Tambahan pula, bila aku terbaca blog 2 orang tempatan kita yang berkunjung ke sana pada awal Februari tahun ni, semakin berkobar-kobarlah semangat aku nak ke sana. Insyallah, ada rezeki tahun depan aku bercadang ke sini. So.. layankan gambar-gambar kat atas tu untuk membakar semangat mencari duit lebih! Hahaha…

Image sources:
Sidi Bou Said – http://40.media.tumblr.com/bdfe173b5a89ac36d4cccee29153b05c/tumblr_nq3l34UmXI1s9cq4yo1_1280.jpg
Sousse – http://doit-travel.com/wp-content/uploads/2015/09/Fotolia_36708404_M1.jpg
Dougga – http://www.michaelpotts.com/images/travel/africa/tunisia/image3.jpg
El Djem Amphitheatre – http://www.keywordsking.com/ZWwgZGplbSBhbXBoaXRoZWF0cmUgdHVuaXNpYQ/
Mos Espa – http://whenonearth.net/wp-content/uploads/2013/11/star-wars-set-tattooine-sahara-tunisia-woe1.jpg
Ksar Ouled Soltane – http://2.bp.blogspot.com/YVGC8FHilFY/VqarZeeUCdI/AAAAAAAAAxg/qkgIjbt4xoA/s1600/TUN_0036.jpg
Chott El-Jerid – http://www.thejourneybook.com/wp-content/uploads/images/311733605427971314.jpg
Tozeur – https://i.ytimg.com/vi/GOzyYrt2KqE/maxresdefault.jpg
Chebika Oasis – http://inspirationseek.com/wp-content/uploads/2015/12/Chebika-Oasis-Tunisia-Mountain-Pictures.jpg

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

2 comments On #wishlist ~ Tunisia

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer