Makan-makan @Penang

Penang is definitely a food paradise!!! Lots of selection. Halal or non-halal… tepuk dada tanya selera & iman. šŸ˜› Anyway… since kami sampai pun dah malam.. so we had our dinner at the one of the most famous nasi kandar in town.. Nasi Kandar Line Clear. Memang sedap walaupun aku bukanlah penggemar nasi kandar yg tegar. Dan memandangkan kami stay kat Lebuh Chulia, so senang nak merayap mencari makan. Selain dekat dgn NK Line Clear, NK Beratur pun just a few minutes walk. I also tried fresh milk badam (almond) drink at Ros Mutiara Restaurant. Di Gurney Drive, aku try Pasembur. Actually agak skeptical nak try pasembur ni sbb few times aku try dulu, aku tak rasa ia sedap sgt. But kat sini ramai org order.. so mungkin sedap la kot. Bila dah masuk mulut, ternyata mmg sedap especially kuah dia. Satu pinggan penuh yang aku ambil tu berharga RM8.00. Ada 2 cucur udang, 1 telor rebus, 2 kentang rebus, sengkuang dan timun. Cukup kenyang dan cukup puas hati. Tapi kalau korang nafsu lagi besar.. lagi mahal la harganya.

 

Nasi Kandar Line Clear
Nasi Kandar with Fried Chicken
Nasi Kandar Beratur
Shariff Muslim Pasembur @Gurney Drive
Pasembur
Tarik susu lembu?????
Fresh milk badam @Ros Mutiara Restaurant, Lebuh Chulia

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer