Hangin!!!

Image source: http://weknowyourdreams.com/images/angry/angry-06.jpg

Tika dan saat ni aku memang tengah pissed off dengan domain registry dan hosting aku yang ntah apa-apa… Aku dah beli domain sejak 7 August lepas sampai la ni tak boleh access lagi. Dah la nak register domain tu sikit punya complicated (sah-sah la aku bukan pakar network kejadah semua tuh)… Suruh isi IP tu la.. IP ni la.. mana aku nak tahu. Pastu email kat hosting aku, lembab gile nak reply. Pastu bila try nak login, dapat error yang sama. Apa masalahnya? Aku dah bayar dah hosting tu ye..

Dan domain registry tu plak.. tak boleh ke buat registration system tu yang user-friendly sikit. Bukan semua tahu pasal network, IP segala bagai ni. Kalau camtu punya complicated, baik tak payah buat servis beli domain kat situ. Baik melalui 100% melalui reseller je. Pffftttt!!!

Update on 26 August 2013
Aku pun tatau masalahnya actually. Domain provider aku dah buat segala setting seperti yang dikehendaki.. tapi until now bila nak access page, still tunjuk “server not found”. Aku dah email masalah aku ke Blogger.. harap-harap mereka membantu. Buat masa ni terpaksa lah aku disablekan dulu custom domain name tu. Sedih pakcik.. šŸ™

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer