Noodle Beef Salad

Kali ni, aku nak share pula resepi yang diinspirasikan daripada masakan Vietnam iaitu Noodle Beef Salad atau kerabu mee dengan daging lembu. Aku rasa resepi ni bukan sahaja sihat dan light, tetapi juga sangat berkhasiat. Ada karbo, protein, mineral dan vitamin. Cukup segala.

Kalau korang tak makan lembu, boleh juga digantikan dengan ayam ataupun makanan laut yang lain seperti udang, sotong ataupun kupang.

Tak susah pun nak buat. Ikut je video aku kat Youtube tu. Dia punya dressing kalau nak lagi sedap, tambahkan nampla (fish sauce), sedikit minyak bijan dan sedikit taburan bijan. Aku tak letak hari tu, sebab bahan-bahan tu aku takde stok.

Apa pun… selamat mencuba!

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer