#vlog – Laksa Johor Paling Simple!

Last Wednesday, aku mengidam nak makan Laksa Johor untuk berbuka puasa. Rasanya macam tak puas makan laksa masa balik JB raya hari tu. Dah alang-alang masak tu, aku masak je lebih buat jamu member-member rapat.

Tapi kali ni aku guna ikan mata besar je. Sebab dok cari ikan kembong or parang takde la pulak. Sape nak try resepi leh la usha sini. Time aku buat tu, aku hentam je guna ikan apa yang ada. Dalam resepi ni aku campur sekali ngan ikan dory. But the best is ikan parang la of coz. Kalau takde ikan kembong pun okay.. letak byk sikit isi ikan baru sedap dan meriah!

http://omaralattas.com/2013/08/laksa-johor-versi-bedaknyonya.html

Resepi cukup untuk 10 orang makan camtu. Selamat mencuba!

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer