#Recipe ~ Bubur Terigu Kambing (Wheat Porridge with Lamb)

Hi guys!!! Camne puasa so far? Diam tak diam, tinggal beberapa hari je nak raya dah.

Last week, aku dengan Syai berkesempatan untuk balik ke JB untuk berbuka puasa dengan family. Memandangkan kami hanya dapat balik masa malam raya, so last week tu kiranya wajib kena balik. Otherwise, tak dapat la peluang nak berbuka puasa dengan family masing-masing kan?

Kebetulan, minggu yang kami balik tu, Walid aku buat majlis tahlil dan khatam Quran. Menu hidangan untuk tetamu ialah Briyani Kambing dan Bubur Terigu Kambing.

Korang pernah makan terigu? It is actually biji gandum. Umi rajin juga masak ni lagi-lagi lah kalau kami ni mengidam nak makan. Kena masak dengan kambing la baru sedap!

So, kat sini aku share cara-cara memasak bubur terigu tu. Takde exact ukuran. Umi aku main agak-agak je.

Selamat mencuba!

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer