Picnic Birthday Party @Taman Saujana Hijau, Putrajaya

Last Saturday, aku, Syai and the girls plan mengadakan surprised birthday celebration untuk mak hayam kami, Fatin. Seperti biasa, task semua dah dibahagikan sebelumnya dari membeli hadiah, menyediakan persiapan, makanan dan semuanya. Birthday kali ni kami sambut sekali dengan birthday anaknya, Abeesha.

Kali ni semua ada.. lengkap!

Aku incharge part makanan. So, start dari awal, aku dah plan nak buat light snack je yang comel-comel. Hentam je la ikut apa yang terlintas dalam kepala. Menu yang aku sediakan ialah tuna & cheese sandwich, chocolate nuttela sandwich, meatball with vege, tomato pasta dan buah-buahan. Gigih la bangun jam 5.00 pagi sediakan semua ni since our picnic plannya nak start pada jam 8.00 pagi. Aku cadang nak datang awal kat sini pada jam 7.00 pagi untuk cari tempat. Takut kalau lambat nanti tempat takde pulak kan.. Alhamdulillah dapat spot seperti yang dikehendaki walaupun terlewat sampai 30 minit. Thanks Syai juga sebab gigih tolong aku preparekan food.

Simple je setupnya
Tuna & cheese dan chocolate nuttela sandwich
Meatballs with vege & quail eggs
Tomato pasta
Kek untuk Fatin and baby girlnya, Abeesha
Happy family
Cantik kan tempat ni?
We did it!

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Cuaca pun baik walaupun sedikit mendung. Tak sebaik masa first time aku picnic kat sini last week. Thanks kepada semua sebab menjayakan plan ni. And to Fatin & Abeesha, Happy Birthday!

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer