Bubur Nasi Berlauk

Bubur ~ antara favorite aku terutamanya bila malas gile nak memasak lauk. Even side dishes yang simple seperti ikan bilis goreng, kicap ngan cili padi, dah cukup sedap dan memadai bagi aku.

Bagi aku bubur ni versatile. Korang tambah sikit santan, boleh jadi bubur lemak. Atau letak chicken stock (kalau tak guna ayam daging), letak hirisan halia, letakkan sikit minyak bijan, terus jadi Chinese style porridge. Macam-macam boleh dibuat.

Kalau terlebih rajin lagi, bolehlah buat bawang ikan bilis dengan cili padi atau kangkung goreng macam aku buat dalam video tu.

Nasi air ala Pantai Timur

Nak lagi best, buat ala-ala nasi air Kelantan/Terengganu tu. Masak nasi tu dengan kuah sup daging.. then hiris daging rebus tu nipis-nipis, makam dengan telur masin. Perghhh… memang nikmat!

Try lah. Senang je.Ā šŸ˜ƒšŸ˜ƒ

Dreams are free. So keep on dreaming. I am a dreamer. Love food and travelling. Can't live without music. And a joker most of the time.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer